Talerz z trzciny cukrowej, okrągły, trójdzielny, 23cm, w kartonie 10 opakowań po 50 sztuk
Talerze z trzciny zostały przygotowane z myślą o podawaniu równocześnie aż trzech dań bez ryzyka ich wymieszania. Są białe, estetyczne i do tego lekkie. Są pozbawione zapachu i nie wpływają na smak potrawy, co czyni z nich neutralne opakowania biodegradowalne. To właśnie z tego powodu są one tak lubiane. Do talerzy z trzciny możesz dobrać też kubki papierowe czy eko słomki. W ten sposób stworzysz swój własny zestaw opakowań ekologicznych, którym podbijesz serca klientów ceniących sobie środowisko naturalne.
Talerze są lekkie, nie przesiąkają i estetycznie wyglądają. Doskonale nadają się na rodzinne spotkania, ale również sprawdzą się do podawania potraw na przyjęciach i innych uroczystościach.
Produkt: biodegradowalny – kompostowalny, ekologiczna alternatywa dla talerzy EPS.
Opis indeksu:
Talerz okrągły trójdzielny z trzciny cukrowej, biodegradowalny.
Średnica: 23 cm
Ilość: 50 szt.
Materiał: trzcina cukrowa
Kolor: biały
Zastosowanie: do dań zimnych i gorących
Można podgrzewać w kuchence mikrofalowej – max 5 min
Informacja o surowcu:
Trzcina cukrowa jest coroczną rośliną odnawialną, naczynia z trzciny są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby.
Produkty te nie przeciekają i są odporne na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury.
Ponadto są sztywne i wygodne w użyciu.
Dodatkowo dzięki wysokiej estetyce mogą z powodzeniem zastąpić talerze ceramiczne.– znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach, podczas eventów