Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej
Talerz z trzciny cukrowej jak powstaje? – Trzcina cukrowa znana jest przede wszystkim jako surowiec używana do produkowania cukru jadalnego. Wyciska się z niej sok, a w efekcie powstaje produkt uboczny tzw. bagassa, która służy do produkcji naczyń. Zanim to jednak nastąpi, bagassa jest rozdrabniana, czyszczona i mieszana z wodą. Potem wtłacza się masę do formy. Opakowania z trzciny cukrowej mogą być usuwane razem z odpadami spożywczymi (w zależności od obowiązujących przepisów prawa lokalnego). Certyfikacja EN 13432.
Wytrzymałe i naturalnie wyglądające menuboxy, miseczki i talerze z trzciny cukrowej
Specyfikacja naszych opakowań z trzciny cukrowej
100 % kompostowalne
Wytrzymują temperatury
Bardziej wytrzymałe
Można używać
100 % biodegradowalne
Utrzymują temperaturę
Idealne do
Duży wybór
EKOLOGICZNE MISKI Z TRZCINY CUKROWEJ
Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię
Trzcina cukrowa jest corocznie odnawialną trawą. Do produkcji misek stosuje się część rośliny (bagass), która pozostaje po ekstrakcji soku cukrowego. Naczynia z bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne.
Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby. Produkty te nie przeciekają i są odporne na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury. Ponadto są sztywne i wygodne w użyciu.
EKOLOGICZNE TALERZE Z TRZCINY CUKROWEJ
Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię
W swojej ofercie posiadamy całą gamę biodegradowalnych talerzy z trzciny cukrowej wyprodukowanych na bazie bagassy. Ulegają biodegradacji.
Nie przeciekają i są odporne na tłuszcz oraz wysokie i niskie temperatury. Są sztywne i wygodne w użyciu.
Dodatkowo dzięki wysokiej estetyce, talerze z trzciny cukrowej mogą z powodzeniem zastąpić talerze ceramiczne. Mają estetyczny wygląd, wyglądają bardzo elegancko.
Talerze z trzciny cukrowej znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach, podczas eventów i bankietów.
EKOLOGICZNE MENUBOXY Z TRZCINY CUKROWEJ
Wyroby z trzciny cukrowej są szczególnie solidne i mają gładką powierzchnię
Opakowania ekologiczne z trzciny cukrowej – bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni i tworzą kompost dostarczając naturalnych składników dla gleby.
Nie przeciekają i są odporne na tłuszcz oraz na wysokie i niskie temperatury. Znajdują zastosowanie w barach, restauracjach, stołówkach, szpitalach. Służą do serwowania dań ciepłych i zimnych na wynos. Są sztywne i wygodne w użyciu.
W naszej ofercie
NACZYNIA EKOLOGICZNE
Zapraszamy do współpracy! Jesteśmy do dyspozycji naszych Klientów.