Kolejny miesiąc pandemii COVID-19 za nami. Mamy maj, świeci słońce, kwitną kwiaty a … wirus dalej szaleje i zbiera żniwo. Rząd odmraża kolejne sfery życia i gospodarkę.
Spragnieni „normalnego” życia wyruszamy z domów. Udajemy się do pubów, barów, restauracji itp. Korzystamy z możliwości opuszczenia domu.
W lokalach gastronomicznych serwują nam dania i napoje w naczyniach jednorazowych, najczęściej jest to plastik lub styropian. Prośmy o ekologiczne naczynia jednorazowe. Nie bójmy się być eko. Pamiętajmy, każde naczynie jednorazowe, każda słomka do napojów, każda torebka jednorazowa to ŚMIEĆ, o którym zapominamy wrzucając go do kosza. Pamiętajmy, każde ekologiczne naczynie jednorazowe ulega biodegradacji, zniknie nie tylko nam z oczu. Pamiętajmy o dbaniu o środowisko. Ono o siebie nie zawalczy. Dokonujmy mądrych i świadomych wyborów. Stawiajmy na naturalne, przyjazne środowisku jednorazowe naczynia ekologiczne.